На Прикарпатті вперше від початку року зареєстрували захворювання на ботулізм. Отруївся чоловік після вживання консервованого м’яса домашнього приготування. Про це повідомив Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб.
Після вживання неякісної їжі у хворого з’явився біль в животі, слабкість, здуття, головний біль. Через два дні приєднались такі симптоми, як порушення зору і ковтання, сухість у роті.
Постраждалого госпіталізували. Медики встановили діагноз ботулізм. Хворому надали необхідне лікування та ввели протиботулінічну сироватку, він продовжує лікування.
Ботулізм - це гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridiumbotulinum і її токсином, яким інфікується вміст консервації, який був неправильно приготовлений або зберігався у неналежних умовах. Для профілактики ботулізму необхідно дотримуватися суворих правил готування та зберігання консервів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.