В електронній системі «Прозорро Продажі» розпочався продаж майна банкрутів

16:55, 22 октября 2019
Традиційні аукціони з ліцитатором і молоточком залишилися у минулому.
В електронній системі «Прозорро Продажі» розпочався продаж майна банкрутів
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Електронна торгова система «Прозорро.Продажі» оголосила про перший аукціон в межах нових процедур банкрутства. На електронні торги виставлено майно банкрута ТОВ «Соняшна долина» (справа Господарського суду міста Києва №44/107-б). Відкритий електронний аукціон відбудеться 20 листопада.

Зокрема, продаються корпоративні права ТОВ «Соняшна долина» у статутних фондах трьох інших господарських товариств, що знаходяться в стадії ліквідації, на загальну суму 68 753 700 грн. Зазначені товариства володіють земельними ділянками у Васильківському районі Київській області загальною площею понад 150 га. Усе майно продається як цілісний майновий комплекс банкрута —ТОВ «Соняшна долина».

Нагадаємо, що 21 жовтня набув чинності Кодекс України з процедур банкрутства. Відповідно відтепер продаж майна боржників у процедурах банкрутства відбуватиметься в системі «Прозорро.Продажі».

Сама система складається з двох рівнів. Перший — Центральна база даних, де збирається вся інформація про об’єкти продажу, а також модуль аукціонів. ДП «Прозорро.Продажі» відповідає виключно за безперебійну роботу ЦБД та не взаємодіє напряму з організаторами торгів чи учасниками.

Безпосередньо відкриті електронні торги відбуваються на комерційних електронних майданчиках, які акредитовані на «Прозорро.Продажі». Покупець самостійно обирає майданчик, який відповідає його побажанням щодо інтерфейсу користувача, рівнем сервісу, місцем розташування тощо. На «Прозорро.Продажі» сьогодні акредитовано 43 комерційні майданчики.

Покупець, якого зацікавила пропозиція, спочатку обирає майданчик, подає туди заявку на участь у торгах за обраним лотом, потім сплачує гарантійний внесок, який становить 10% від стартової суми продажу лота, а в день проведення аукціону має перевірити стабільність доступу в Інтернет. Переможець торгів повинен у визначений термін підписати протокол торгів, укласти договір та сплатити запропоновану ціну. Крім того, після закінчення аукціону з суми гарантійного внеску переможця вираховується винагорода майданчика, що залежить від вартості продажу лота, але не повинна перевищувати 5% ціни.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» вже повідомляла, що напередодні набуття чинності Кодексом з процедур банкрутства судді господарської юрисдикції усіх рівнів, що спеціалізуються на справах з врегулювання неплатоспроможності, науковці, юристи та представники професійної спільноти арбітражних керуючих ще раз зверталися до основних моментів процедур банкрутства.

Також ми писали, що після набуття чинності Кодексом з процедур банкрутства, робота над ним триватиме.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно