Справа проти Сергія Козьякова: Окружний адмінсуд Києва призначив дату слухання

18:24, 18 марта 2019
Засідання у справі по суті відбудеться 17 квітня .
Справа проти Сергія Козьякова: Окружний адмінсуд Києва призначив дату слухання
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У понеділок, 18 березня, Окружний адміністративний суд міста Києва завершив підготовче провадження у справі щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Засідання у справі по суті відбудеться 17 квітня 2019р. Про це передає прес-служба суду.

У суді нагадали, що 15 лютого Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до голови та члена ВККСУ Сергія Козьякова, треті особи: Рада адвокатів України, ВККСУ. Позивач просить суд визнати з 24 жовтня 2018 року протиправними дії члена ВККСУ Сергія Козьякова щодо здійснення своїх повноважень, визнати відсутність у нього таких повноважень та утриматись від їх здійснення. Справа розглядається судом за правилами загального позовного провадження.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Окружного адміністративного суду Києва надійшли позови, де позивач просить суд зобов’язати голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову призначити за своєю квотою на вакантні, як вважає позивач, посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а Раду адвокатів України — оголосити проведення з’їзду для здійснення відповідного призначення до ВККСУ.

Крім того, Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом до Ради адвокатів України, треті особи — Вища кваліфікаційна комісія суддів України, член ВККСУ Сергій Козьяковщодо проведення з’їзду адвокатів України для призначення за своєю квотою на вакантну, як вважає позивач, посаду члена Комісії. 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області