Смерть Гандзюк: глава Нацполіції пояснив, що очікує вбивць

08:30, 6 ноября 2018
Керівник Нацполіції розповів, що загрожує вбивцям херсонської активістки Катерини Гандзюк.
Смерть Гандзюк: глава Нацполіції пояснив, що очікує вбивць
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

5 листопада керівник Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що вбивцям херсонської активістки Катерини Гандзюк загрожує позбавлення волі строком від 15 років до довічного ув'язнення. Про це повідомив посадовець на своїй сторінці у Facebook. 

"Сьогодні у зв'язку зі смертю Катерини Гандзюк, слідчі вже перекваліфікували цю справу як "закінчене вбивство". Кримінальне провадження розслідуватимуть як умисне вбивство з корисливих мотивів, скоєне з особливою жорстокістю, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб", — повідомив поліцейський.

За словами посадовця, слідство майже завершене, вся доказова база зібрана, найближчим часом матеріали кримінального провадження будуть передані до суду.

"Якщо провина затриманих буде доведена, їм загрожує до 15 років позбавлення волі або пожиттєве ув'язнення", — наголосив Князєв.

Попри те, що поліція вже затримала п'ятьох учасників злочину, правоохоронні органи ще працюють над встановленням замовника нападу.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що відома херсонська активістка Катерина Гандзюк, яку облили кислотою, померла вранці 4 листопада.

Також з'явились нові подробиці про напад з кислотою на Гандзюк. Мотиви підозрюваного в нападі на активістку в момент обрання запобіжного заходу підозрюваному слідство не встановило.

Крім того ми писали, що четверо підозрюваних у замаху на Гандзюк визнали свою провину. Четверо з п'яти затриманих, які проживають в різних регіонах країни, зізналися слідчим, що отримали пропозицію від п'ятого затриманого за грошову винагороду вчинити напад на херсонську чиновницю.

Додамо, справу Гандзюк було частково перекваліфіковано згідно з п.11 ч2 ст. 115 ККУ як замовний умисний злочин. В цей же час генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що найближчим часом правоохоронні органи завершать розслідування вбивства активістки.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день