Вбивство Гандзюк: назвали ймовірного посередника

01:00, 7 ноября 2018
Активісти стверджують, що посередником був раніше судимий Ігор Павловський, що має прізвисько Собака.
Вбивство Гандзюк: назвали ймовірного посередника
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк?» повідомили, хто був посередником у замаху на життя херсонської активістки. Ним, вважають активісти, був помічник народного депутата від БПП Ігор Павловський, пише ua1.

За словами активістів, посередником між виконавцями злочину та замовником був раніше судимий Павловський, що має прізвисько Собака. В спільноті розповіли, що помічник нардепа від БПП був готовий назвати слідству ім’я замовника. Незважаючи на це слідчі вирішили його не заарештовувати.

Вони повідомляють, що Павловський раніше був помічником депутата від Партії регіонів Олексія Журавка, який зараз перебуває на окупованій території Донбасу.

«Павловський — офіційний помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука. Паламарачук — вічний «смотрящий» по темам МВС в Херсонській області», — стверджують активісти.

За інформацією активістів, Паламарчук в останню хвилину не потрапив до складу тимчасової слідчої комісії, яку планують створити в парламенті по вбивсту Гандзюк.

«НФ та БПП мають контроль над всім силовим блоком і тепер ще хочуть отримати контроль над парламентською комісією, що має контролювати роботу цих органів!» — підкреслюють активісти. 

Вони вимагають вивести з ТСК депутата від «Народного фронту», близького соратника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антона Геращенка й ввести у склад комісії Мустафу Найєма та інших депутатів, до яких у громадських активістів та правозахисників є довіра.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про заяву керівника Національної поліції України Сергія Князєва про те, що вбивцям херсонської активістки Гандзюк загрожує позбавлення волі строком від 15 років до довічного ув'язнення.

Крім того, ми писали, що передача до суду справи проти виконавців нападу на Гандзюк, яка померла від відриву тромба, в її нинішньому вигляді унеможливить залучення до відповідальності замовників убивства. Адвокат Гандзюк повідомила, що в разі відсутності ознаки замовлення у розслідуванні поліції проти виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують у межах іншої справи, відкритої СБУ.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день