Стало відомо, коли ДБР скерує до суду перші кримінальні провадження

17:42, 12 декабря 2018
Наше завдання – досягти ефективності у розкритті злочинів, заявив Роман Труба.
Стало відомо, коли ДБР скерує до суду перші кримінальні провадження
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У 2019 році Державне бюро розслідувань скерує до суду перші кримінальні провадження. Про це повідомив Директор Бюро Роман Труба під час робочої наради в місті Миколаєві, в якій взяли участь представники Миколаївського територіального управління ДБР, місцевої влади та правоохоронних органів, передає прес-служба ДБР.

«У злочинців завжди є імена. Тому лише судові вироки стануть результатами нашої роботи – чи достатньо ми доклали зусиль для проведення всебічного, повного та об’єктивного розслідування злочинів, віднесених до компетенції Бюро. Наше завдання – досягти ефективності у розкритті злочинів та здобути репутацію органу, що забезпечує невідворотність покарання для високопосадовців, які порушили закон», – наголосив Роман Труба.

«Ми працюємо не для гарних заголовків у новинах. У нас не буде першочергових або другорядних справ. Для Державного бюро розслідувань важлива кожна справа, адже ми працюємо для відновлення справедливості та притягнення винних до відповідальності», – додав Директор Бюро.

З приводу організації роботи теруправління ДБР у місті Миколаєві  Роман Труба повідомив:

«Іноді запитують – чи буде в подальшому поставати питання про його перенесення в Одесу? Чітко відповідаю – не буде. Ця норма не передбачена в Законі Україні «Про Державне бюро розслідувань».

Керівник територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, Вікторія Басалаєва повідомила, що у теруправлінні вже працюють 26 слідчих, які з 27 листопада проводять досудові розслідування.

«Фактично до слідчого управління від інших органів надійшло 11 кримінальних проваджень, а саме: з Миколаївської прокуратури – 2 провадження, по яким семи особам повідомлено про підозру. З військової прокуратури Південного регіону – 9 кримінальних проваджень. Ще 8 кримінальних проваджень вже самостійно зареєстрували слідчі Миколаївського територіального управління», – зазначила Вікторія Басалаєва.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 12 грудня слідчі Київського територіального управління Державного бюро розслідувань викрили директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України після отримання неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США.

Додамо, Конкурсна комісія 1 Державного бюро розслідувань оприлюднила Протокол №56 засідання комісії із переліком конкурсантів, які допущені до участі у кваліфікаційному іспиті (тестування на знання законодавства).

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області