ДБР затримали на хабарі начальника Пологівського відділу Нацполіції у Запорізькій області

18:45, 21 декабря 2018
Затриманому інкримінують дві статті Кримінального кодексу України: частина 4 статті 27 та частина 3 статті 368.
ДБР затримали на хабарі начальника Пологівського відділу Нацполіції у Запорізькій області
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Слідчі Державне бюро розслідувань затримали начальника Пологівського відділу Національної поліції у Запорізькій області. Про це повідомляє перший заступник ДБР Ольга Варченко.

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань викрито та затримано начальника Пологівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Запорізькій області за підбурювання підлеглого до вимагання та одержання неправомірної вигоди.

За процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводження співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України посадовця затримано після отримання ним неправомірної вигоди від підлеглого у власному службовому кабінеті.

За попередніми даними, вказаний поліцейський систематично підбурював свого підлеглого до вимагання та одержання неправомірної вигоди від осіб, які займаються підприємницькою діяльністю.

Під час отримання чергової неправомірної вигоди у сумі 11 тисяч гривень та 150 доларів США він був затриманий слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, предмет злочину вилучено.

На даний час проводяться першочергові слідчі та інші процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Затриманому інкримінують дві статті Кримінального кодексу України: частина 4 статті 27 (підбурювання до скоєння злочину) та частина 3 статті 368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

У разі доведення вини поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що конкурсна комісія №1 оприлюднила протокол №57 із переліком конкурсантів, які допущені до участі у кваліфікаційному іспиті (тестування на знання законодавства) та списком осіб, документи яких не відповідають кваліфікаційним вимогам та які не допущені до участі у конкурсі.

Крім того, ми повідомляли, що у Державному бюро розслідувань за участю слідчих Управління з розслідування військових злочинів та науковців Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які мають бойовий досвід під час проведення антитерористичної операції на сході України, обговорили питання організації досудового розслідування військових злочинів з урахуванням особливостей запровадження режиму воєнного стану.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області