Воєнний стан: у ДБР обговорили, як розслідувати військові злочини

13:29, 20 декабря 2018
Під час круглого столу сторони обговорили декілька питань.
Воєнний стан: у ДБР обговорили, як розслідувати військові злочини
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У Державному бюро розслідувань за участю слідчих Управління з розслідування військових злочинів та науковців Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які мають бойовий досвід під час проведення антитерористичної операції на сході України, обговорили питання організації досудового розслідування військових злочинів з урахуванням особливостей запровадження режиму воєнного стану, передає прес-служба ДБР.

«Повне, об’єктивне і всебічне досудове розслідування військових злочинів є запорукою зміцнення військової дисципліни, попередження інших правопорушень та сприяє підтриманню військових формувань у повній готовності в умовах воєнного стану. Воєнний стан передбачає особливий порядок несення служби військовими, отже й слідчі, у підслідності яких розслідування військових злочинів, теж працюють у посиленому режимі», — наголосив керівник Управління з розслідування військових злочинів центрального апарату Державного бюро розслідувань Артем Бугаєць.

Основне питання, на якому зосередили увагу, — проведення слідчих дій на території військових частин, у тому числі розташованих у зоні проведення Операції об’єднаних сил, а також покращення взаємодії між слідчими підрозділами Державного бюро розслідувань, військовими правоохоронними органами та військовим командуванням.

У ДБР нагадали, у структурі центрального апарату Державного бюро розслідувань працює Управління з розслідування військових злочинів. Також відділи з розслідування військових злочинів наявні у кожному з семи територіальних управлінь Державного бюро розслідувань.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 12 грудня слідчі Київського територіального управління Державного бюро розслідувань викрили директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України після отримання неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США.

Додамо, Конкурсна комісія 1 Державного бюро розслідувань оприлюднила Протокол №56 засідання комісії із переліком конкурсантів, які допущені до участі у кваліфікаційному іспиті (тестування на знання законодавства).

Додамо, у 2019 році Державне бюро розслідувань скерує до суду перші кримінальні провадження. Про це повідомив Директор Бюро Роман Труба під час робочої наради в місті Миколаєві, в якій взяли участь представники Миколаївського територіального управління ДБР, місцевої влади та правоохоронних органів.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області