Консервативну партію британського прем’єра Ріші Сунака чекає поразка на загальних виборах у країні: опитування

10:45, 20 червня 2024
Усі опитування показують, що лідер Лейбористської партії Кейр Стармер, швидше за все, стане наступним прем'єр-міністром Великої Британії.
Консервативну партію британського прем’єра Ріші Сунака чекає поразка на загальних виборах у країні: опитування
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Консервативна партія Великобританії під керівництвом прем'єр-міністра Ріші Сунака, очікується, що зазнає поразки на загальних виборах, запланованих на 4 липня. Про це пише Bloomberg.

Три соціологічні опитування передбачили рекордну поразку консерваторів.

У всіх трьох опитуваннях Кір Стармер, лідер Лейбористської партії, визначається як найбільш ймовірний кандидат на посаду прем’єр-міністра. Прогнозується, що лейбористи матимуть 516 місць і більшість у Палаті громад.

Згідно з усіма опитуваннями, значних успіхів на майбутніх виборах досягнуть ліберал-демократи, що дозволить їм відновити свій статус третьої партії Великої Британії, який вони втратили в 2015 році. More in Common прогнозує їм 49 місць — на 38 більше, ніж у 2019 році, а YouGov — 67, що було б рекордом. Savanta називає цифру у 50 мандатів, що ставить їх майже на один рівень із Торі.

Партія Reform UK захисника Brexit Найджела Фараджа за даними одного з опитувань отримує п’ять місць, тоді як інші два опитування не прогнозують їй жодного мандату.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду