Суд позбавив права на юридичну практику колишнього адвоката Трампа — Руді Джуліані

10:46, 3 липня 2024
Руді Джуліані не матиме права виступати як адвокат у жодному суді чи державному органі, надавати юридичні консультації або представляти себе будь-яким чином як адвокат.
Суд позбавив права на юридичну практику колишнього адвоката Трампа — Руді Джуліані
Фото:REUTERS/Bonnie Cash
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Апеляційний суд позбавив права на юридичну практику Руді Джуліані — колишнього мера Нью-Йорка й адвоката експрезидента США Дональда Трампа. Про це повідомляє The Hill.

Відповідне рішення Апеляційний суд штату Нью-Йорк ухвалив, посилаючись начебто на спроби Джуліані підірвати президентські вибори у 2020 році.

Зокрема, судді постановили, що він зловживав своєю посадою адвоката експрезидента Трампа та його кампанією, щоб навмання подавати неправдиві заяви судам, законодавцям і громадськості.

«Відповідач не лише навмисно порушив деякі з найбільш фундаментальних принципів адвокатської професії, але й активно сприяв національній ворожнечі, яка почалася після президентських виборів 2020 року, у чому він абсолютно не розкаюється», — йдеться в постанові.

Апеляційна комісія Нью-Йорку зобовʼязала Джуліані утриматися від юридичної практики в будь-якій формі. Він не матиме права виступати як адвокат у жодному суді чи державному органі, надавати юридичні консультації або представляти себе будь-яким чином як адвокат.

Видання зазнає, що Джуліані прийняли до колегії адвокатів Нью-Йорку понад 50 років тому, у 1969 році, але його ліцензію на юридичну практику призупинили у 2021 році через його спроби зберегти Трампу місце в Білому домі після того, як той програв президентські вибори Джо Байдену в 2020 році. Його ліцензію також призупинили у Вашингтоні, округ Колумбія, через ті ж проблеми.

Також Джуліані висунули звинувачення в американських штатах Джорджія та Аризона за його спроби штучно перевернути вибори на користь Трампа.

А в грудні минулого року він оголосив про банкрутство, коли присяжні зобовʼязали його виплатити $148 мільйонів двом колишнім працівникам виборчої комісії в Джорджії, яких він безпідставно звинуватив у шахрайстві.

Політичний радник Джуліані Тед Гудман заявив, що колишній мер Нью-Йорка планує оскаржити сьогоднішнє рішення суду про позбавлення юридичної ліцензії.

За словами Гудмана, члени юридичної спільноти, які поважають верховенство права в цій країні, «повинні негайно виступити проти цього політично та ідеологічно корумпованого рішення».

«Ми оскаржуватимемо це обʼєктивно неправильне рішення в надії, що апеляційний процес відновить цілісність нашої системи правосуддя», — зазначив Гудман.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе
    Іванна Климпуш-Цинцадзе
    голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу
  • Маргарита Цховребова
    Маргарита Цховребова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ольга Собина
    Ольга Собина
    суддя Сумського апеляційного суду