Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії

16:30, 5 липня 2024
Король Чарльз III прийняв на аудієнції Кіра Стармера і попросив його сформувати новий уряд.
Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Лідер лейбористів, які перемогли на парламентських виборах, Кір Стармер став прем'єром Великої Британії. Про це повідомляє The Guardian

«Сьогодні король прийняв на аудієнції високоповажного сера Кіра Стармера і попросив його сформувати нову адміністрацію. Сер Кір прийняв пропозицію його величності та поцілував руки після призначення прем’єр-міністром і першим лордом казначейства», - повідомили у Букінгемському палаці.

Стармер заявив, що «зміни почнуться зараз» після того, як його партія перемогла на виборах та закінчила 14-річне правління консерваторів на загальних виборах у Сполученому Королівстві, які відбулися за день до цього. 

Попри те, що новий прем'єр-міністр Великої Британії та його лівоцентристська партія пообіцяли свіжий підхід до британських економічних проблем та кризи вартості життя в країні, вони нічого не сказали про кардинальні зміни щодо політики попереднього уряду, який військово та дипломатично підтримував Україну у боротьбі проти рф. 

Як повідомлялося, у Великій Британії відбулися парламентські вибори, які завершилися сенсаційною перемогою Лейбористської партії вперше за 14 років

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що залишає посаду після поразки.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду