Європарламент закликав зняти обмеження на використання Україною західної зброї по території рф

14:22, 19 вересня 2024
Євродепутати підтримали резолюцію, в якій закликають західних партнерів негайно зняти обмеження на використання Україною західної зброї по території рф.
Європарламент закликав зняти обмеження на використання Україною західної зброї по території рф
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Європейський парламент 19 вересня закликав країни-члени ЄС зняти для України обмеження на використання західного озброєння для ураження цілей на території рф.

За відповідну резолюцію «Підтримка Україні країнами-членами ЄС» проголосували 425 депутатів, проти - 131, утрималося 63. Загалом проголосувало 619 депутатів.

«ЄП закликає держави-члени негайно зняти обмеження на використання західних систем озброєння, поставлених в Україну, проти законних військових цілей на території росії, оскільки це перешкоджає можливості України повною мірою реалізувати своє право на самооборону згідно з міжнародним правом та робить Україну вразливою до нападів на її населення та інфраструктуру», - йдеться в резолюції.

Європарламент зазначає, що недостатнє постачання боєприпасів і зброї та обмеження на їх застосування «ризикують підірвати зусилля, докладені дотепер, і глибоко шкодує про скорочення фінансового обсягу двосторонньої військової допомоги Україні з боку держав-членів».

«У зв'язку з цим ЄП повторює свої заклики до держав-членів виконати своє зобов'язання від березня 2023 року щодо постачання одного мільйона снарядів до України, прискорити постачання зброї, зокрема сучасних систем ППО та іншої зброї й боєприпасів, у відповідь на чітко визначені потреби, включно з ракетами Taurus», — йдеться у документі.

У зв'язку з цим ЄП також закликав «до якнайшвидшого виконання зобов'язань, ухвалених у рамках спільних зобов'язань з безпеки між ЄС і Україною, і підтвердив свою позицію, що всі держави-члени ЄС і союзники з НАТО мають колективно й індивідуально взяти на себе зобов'язання підтримувати Україну у військовому плані, виділяючи щонайменше 0,25% свого ВВП на рік».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області