Джо Байден доручив «зрушити небо та землю» заради необхідної допомоги Україні — Білий дім

19:52, 21 вересня 2024
Джо Байден рішуче налаштований підтримати Україну наприкінці президентського терміну.
Джо Байден доручив «зрушити небо та землю» заради необхідної допомоги Україні — Білий дім
Фото: golosameriki.com
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Директора по Європі в Раді з питань нацбезпеки США Майкл Карпентер заявив, що президент США Джо Байден доручив «зрушити небо та землю», щоб Україна отримала всю необхідну допомогу. Про це він сказав в інтерв'ю «Голосу Америки».

За словами Карпентера, у Білому домі не знають, якою буде реакція Байдена на план перемоги, який наступного тижня представить Президент України Володимир Зеленський.

«Але, звичайно, президент Байден абсолютно рішуче налаштований підтримати Україну і поставити її у найсильнішу позицію наприкінці свого перебування на посаді. І він доручив усім нам, хто працює на нього, зрушити небо та землю, щоб переконатися, що ми надаємо всю, особливо військову допомогу», - зазначив він.

Говорячи про дозвіл на удари далекобійною зброєю вглиб території рф він сказав, що це може бути темою для обговорень. «Але знову ж таки у мене немає жодних повідомлень сьогодні», - додав Карпентер.

За його словами, на сьогодні з цього питання точаться дуже активні дискусії. «І ми справді вважаємо, що Україні потрібно мати далекобійні засоби, які вона може використати», - сказав представник Білого дому.

Раніше Володимир Зеленський повідомив, чи має Україна план «Б», якщо Джо Байден не підтримає план перемоги.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області