На Дніпропетровщині начальник тилу незаконно нарахував бійцям майже 400 000 грн «бойових»

21:30, 21 вересня 2024
56 річний майор розробив план заволодіння грошовим забезпеченням військовослужбовців за участь у бойових діях.
На Дніпропетровщині начальник тилу незаконно нарахував бійцям майже 400 000 грн «бойових»
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили та повідомили про підозру начальнику тилу – заступнику начальника логістики військової частини, який організував схему незаконного нарахування «бойових». Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Слідством встановлено, що 56 річний майор розуміючи обсяг влади і своїх службових повноважень  розробив план заволодіння грошовим забезпеченням військовослужбовців за участь у бойових діях на лінії бойового зіткнення, перебуваючи при цьому не на бойовому завданні, а в пункті постійної дислокації військової частини.

Для реалізації злочинного умислу залучив двох військовослужбовців своєї частини, кухара та начальника складу, котрих в січні та лютому 2024 року включив до списків виплат додаткової винагороди в розмірі 100 000 грн.

Зазначеним військовослужбовцям безпідставно було виплачено майже 400 000 грн., чим заподіяно збитків державі на вказану суму.  Частину коштів із зазначених виплат у розмірі 85 000 грн було передано підозрюваному на його  вимогу.

Начальнику тилу інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день