На всіх широтах Місяця виявили воду та гідроксил

23:19, 23 вересня 2024
Нові дані можуть спростити видобуток ресурсів для космічних місій.
На всіх широтах Місяця виявили воду та гідроксил
Джерело фото: Бабель
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Нове дослідження мінералогічних карт Місяця виявило, що вода та гідроксил (молекула, що складається з водню й кисню) можуть бути присутні на всіх широтах і різних рельєфах Місяця, навіть у регіонах, де Сонце світить найінтенсивніше. Результати дослідження опубліковані в журналі The Planetary Science Journal.

Це відкриття має велике значення для майбутніх місій на Місяць. За словами планетолога Роджера Кларка з Інституту планетарних наук, воно може допомогти астронавтам знаходити воду навіть у регіонах поблизу екватора, що раніше вважалося неможливим. Дослідження також дає більше розуміння про геологічну історію супутника.

Раніше вважалося, що вода може зберігатися лише в глибоких затінених кратерах на полюсах, але нові дані свідчать про її поширеність на більшій частині Місяця. Використовуючи дані спектроскопічних зображень, зібраних приладом Moon Mineralogy Mapper (M3), вчені виявили, що вода та гідроксил пов’язані з мінералами, які утворюють каміння і ґрунт.

Це відкриття також може допомогти майбутнім астронавтам видобувати воду з місячних порід для потреб місій, що робить дослідження води критично важливим для довгострокових планів освоєння Місяця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Тарас Бисага
    Тарас Бисага
    суддя Закарпатського апеляційного суду
  • Лариса Татарчук
    Лариса Татарчук
    голова Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Олена Осіпова
    Олена Осіпова
    суддя Сумського окружного адміністративного суду
  • Антон Рупак
    Антон Рупак
    суддя Вінницького апеляційного суду