Розенблат намагався вивезти докази по «бурштиновій справі» (відео)

13:12, 20 жовтня 2017
У НАБУ роз'яснили інцидент з Бориславом Розенблатом в аеропорту.
Розенблат намагався вивезти докази по «бурштиновій справі» (відео)
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Народний депутат Борислав Розенблат зробив спробу вивезти з України важливі для слідства матеріали щодо «бурштинової справи», повідомляє прес-центр НАБУ.

Так, в повідомленні антикорупційного бюро зазначено, що 19 жовтня детективи НАБУ запобігли вивезенню за кордон Бориславом Розенблатом матеріалів по «бурштиновій справі», і одночасно забезпечили участь депутата в судовому засіданні щодо продовження зобов'язань.

Слідством з'ясовано, що Розенблат мав намір вивезти пристрої комунікації, які можуть містити інформацію про приховування слідів злочинів і спілкування учасників раніше скоєних злочинів.

Також депутат планував вивезти матеріальні і грошові цінності та інше майно, яке потрапляє під арешт в рамках кримінальної справи. Під час обшуку, проведеного детективами НАБУ безпосередньо в літаку, у Розенблата були вилучені кілька мобільних телефонів, планшет, вироби зовні схожі на коштовності; платіжні картки, емітовані іноземними банками, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, а також дипломатичний паспорт.

Варто зазначити, що для перетину кордону депутат використав дипломатичний паспорт, при тому, що його поїздка носила приватний характер.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що раніше в ГПУ назвали прізвища нардепів, які вже цієї осені втратять недоторканність. У список потрапили відомі прізвища представників різних фракцій.

Раніше повідомлялося, що народний депутат Борислав Розенблат звернувся до суду за роз'ясненням щодо здачі чужого закордонного паспорта.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області