Мінсоцполітики запускає проект «таємний покупець» у ПФУ

22:18, 28 червня 2024
Мінсоцполітики спільно з Пенсійним фондом запускають проект «таємний покупець» для покращення якості послуг.
Мінсоцполітики запускає проект «таємний покупець» у ПФУ
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Міністерство соціальної політики України активно працює над спрощенням та цифровізацією послуг, зокрема у відділеннях Пенсійного фонду України. З метою підвищення зручності та ефективності роботи ПФУ, Мінсоцполітики та ПФУ запускають проект «таємний покупець». Про це пише Урядовий портал.

Цей проект дозволить виявити системні недоліки у обслуговуванні громадян та оптимізувати процедури роботи ПФУ. Мета проекту – забезпечити громадянам зручний та комфортний доступ до послуг, підвищити рівень клієнтського сервісу.

Партнерами проекту виступили УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців та БФ «Право на захист». «Ми щиро вдячні нашим партнерам за те, що вони погодились реалізувати, спільно з нами, цей проект, розробили методологію оцінки якості сервісу у відділеннях Пенсійного фонду, та візьмуть на себе реалізацію самого проекту. Це дозволить забезпечити максимальну незалежність і незаангажованість оцінки, а відтак  – якісно  виявити недоліки у сервісах Пенсійного фонду, і в майбутньому – виправити їх, – зазначила перша заступник Міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Проект охопить 84 сервісних центри у 20 областях України та Києві. Планується проведення опитування до 300 осіб у 20 регіонах, яке стосуватиметься різних аспектів роботи ПФУ: призначення пенсій, надання субсидій, підтвердження особи, використання онлайн-сервісів тощо.

«Інклюзивні соціальні послуги, які однаково доступні для всіх, є надзвичайно важливими. Цей проєкт сприятиме посиленню доступу та якості послуг Пенсійного фонду, у тому числі для тих, хто найбільше постраждав від війни, наприклад, вимушено переміщених осіб. Я хочу щиро подякувати Міністерству соціальної політики та Пенсійному фонду за цю амбітну ініціативу, яка сприятиме більш надійній системі соціального захисту в Україні та принесе користь тисячам людей», – зазначила представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Президент БФ «Право на захист» Олександр Галкін додав: «Обʼєднуючи зусилля, ми прагнемо не лише вдосконалити обслуговування громадян у відділеннях ПФУ, але й забезпечити захист та підтримку найвразливіших, особливо в умовах війни, і так, посилити систему соціального захисту населення країни, в центрі якої завжди має бути людина, її потреби та права».

Усі отримані дані будуть консолідовані та проаналізовані для оцінки рівня доступності послуг, задоволеності громадян та формулювання рекомендацій для покращення роботи сервісних центрів ПФУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Аліна Павловська
    Аліна Павловська
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Валентин Шроль
    Валентин Шроль
    суддя Київського апеляційного суду
  • Сергій Колоколов
    Сергій Колоколов
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Олег Гончарук
    Олег Гончарук
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Катерина Васильєва
    Катерина Васильєва
    суддя Святошинського районного суду міста Києва