Як дізнатися про штраф від ТЦК онлайн: пояснення

18:59, 5 липня 2024
Інформація про виконавчі провадження тепер доступна через Автоматизовану систему Міністерства юстиції.
Як дізнатися про штраф від ТЦК онлайн: пояснення
Джерело фото: visitukraine
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця особа не поспішає добровільно його сплатити, це може загрожувати блокуванням рахунку та подальшим стягнення коштів і майна.

Якщо особа отримала штраф від ТЦК і стосовно неї відкрито виконавче провадження, крім безпосередньо відвідування ТЦК чи встановлення застосунку Резерв+, така особа може дізнатися про свій статус через Автоматизовану систему виконавчого провадження.

Міністерство юстиції України нагадує громадянам, що за допомогою цієї системи можна дізнатися про стан виконавчих документів, що стосуються боржників. Це особливо важливо для тих, хто ухиляється від військового обліку, оскільки це може призвести до арешту коштів на рахунках або майна.

АСВП забезпечує комп’ютерна програма, що збирає, зберігає, обліковує та надає відомості про виконавче провадження. Ця система також формує Єдиний реєстр боржників і забезпечує захист від несанкціонованого доступу до інформації.

Для пошуку інформації необхідно ввести відповідні параметри, такі як прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, номер виконавчого провадження або інші ідентифікаційні дані особи чи юридичної особи.

Доступ до АСВП є безоплатним і забезпечується через офіційний вебсайт Міністерства юстиції України за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу, що робить процес перевірки максимально зручним та ефективним для користувачів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду