Польські прикордонники затримали двох українців, які нелегально переправляли ухилянтів

20:01, 20 вересня 2024
Прикордонники зафіксували 165 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону за добу.
Польські прикордонники затримали двох українців, які нелегально переправляли ухилянтів
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

За минулу добу польські прикордонники зафіксували 165 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. З них 140 випадків трапилися в зоні відповідальності Підляського відділу Прикордонної служби Польщі. Про це повідомляє польськп прикордонна служба.

Під час операцій у прикордонній зоні затримано трьох іноземців, серед яких двоє громадян України та один громадянин Таджикистану, які допомагали нелегальним мігрантам дістатися до західних країн.

Мігранти намагалися перетнути кордон у різних місцях, зокрема в Міхалові, Кринках, Пласкій, Липську, Бобровниках та Черемші. На ділянці кордону, що охороняється заставою в Кринках, мігранти переходили річку Свіслоч. В іншому випадку, поблизу Черемші, іноземці, розчаровані невдалою спробою перетнути кордон, почали кидати каміння в польські патрулі. На щастя, ніхто не постраждав.

Затримані спільники перевозили мігрантів до визначених точок, заздалегідь вказаних на картах у їхніх телефонах. За допомогу в організації нелегального перетину кордону затриманим загрожує до восьми років позбавлення волі.

Польська влада також розпочала адміністративне провадження щодо видалення затриманих з країни та заборони їхнього в’їзду до країн Шенгенської зони на термін від 5 до 10 років.

Цього року польські прикордонники Підляського відділу вже затримали 258 осіб, причетних до організації нелегальних перетинів кордону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду