РНБО спростувала чутки про нібито побиття мовного інспектора в Івано-Франківську

16:54, 22 вересня 2024
Російська пропаганда знову поширює фейки, зокрема, про нібито побиття мовного інспектора – РНБО.
РНБО спростувала чутки про нібито побиття мовного інспектора в Івано-Франківську
Джерело фото: РНБО
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

У мережі з'явилися повідомлення про нібито побиття мовного інспектора в Івано-Франківську, проте Центр протидії дезінформації при РНБО спростовув ці заяви.

Згідно з офіційною інформацією, поширювані новини є неправдивими. Верифікувавши дані у Головному управлінні Національної поліції Івано-Франківської області, Центр підтвердив, що останнім часом у місті не зафіксовано жодних злочинів на мовному ґрунті.

Центр наголошує, що подібні фейки поширюються російською пропагандою з метою створення ілюзії розколу в українському суспільстві через мовне питання. Ініціатива щодо впровадження «мовних інспекторів» існує лише на рівні ідеї та не була реалізована, що також використовується для дезінформаційних кампаній.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Івано-Франківську з жовтня запрацюють мовні інспектори. І вже 74 людини зголосилися стати мовними інспекторами.

Також міський голова Руслан Марцінків повідомляв, що мовні інспектори не застосовуватимуть штрафи за вживання російської мови, а натомість зосередяться на популяризації української мови серед мешканців міста.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день