22% безхатьків в Україні — внутрішньо переміщені особи, – результати Depaul Україна

21:50, 24 вересня 2024
81% внутрішньо переміщених осіб потребують довгострокового житла.
22% безхатьків в Україні — внутрішньо переміщені особи, – результати Depaul Україна
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Згідно з дослідженням, проведеним благодійною організацією «Depaul Україна», 22% осіб, які ночують на вулиці або в притулках, є внутрішньо переміщеними особами. Звіт організації базується на інтерв’ю та обговореннях у фокус-групах з 234 людьми, які вже є бездомними або ризикують стати ними, а також на даних від ключових інформаторів, які надають відповідні послуги.

В організації підкреслили, що повномасштабне вторгнення росії стало головною причиною бездомності в Україні. Серед інших факторів респонденти найчастіше вказували на виселення, конфлікти в родині, розрив стосунків і втрату роботи.

Дослідження показало, що 49% опитаних бездомних живуть на вулиці більше п’яти років, а 95% — понад рік. Щодо їхніх потреб, найважливішими виявилися гаряче харчування (81% опитаних), гігієнічні послуги (65%), медична допомога (36%), юридичні послуги (33%), довгострокове житло (33%) та можливість працевлаштування (31%).

Серед внутрішньо переміщених осіб, які користуються послугами тимчасового проживання, 81% зазначили, що їм потрібна допомога у пошуку довгострокового житла. Також 38% повідомили про потребу в медичній допомозі, а третина — у психологічній підтримці.

Звіт виявив, що 69% опитаних бездомних людей стали жертвами насильства на вулиці. Зокрема, 24% респондентів зазнали домашнього насильства, серед жінок це число сягає 50%.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Джабурія
    Олександр Джабурія
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду
  • Анастасія Мороко
    Анастасія Мороко
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Шляхова
    Олена Шляхова
    суддя Харківського окружного адміністративного суду