Стало відомо, чи має право на подовжену відпустку батько двох дітей, якщо мати знаходиться на лікуванні

23:00, 6 жовтня 2024
Батько має право на надання щорічно додаткової оплачуваної відпустки тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.
Стало відомо, чи має право на подовжену відпустку батько двох дітей, якщо мати знаходиться на лікуванні
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Стало відомо, чи має право на подовжену відпустку батько двох дітей якщо мати знаходиться на тривалому лікуванні. Відповідь на це питання дали фахівці Держпраці.

Стаття 186-1 КЗпП України визначає, що гарантії, встановлені статтями 56, 176, 177, частинами третьою – восьмою статті 179, статтями 181, 182, 182-1, 184, 185, 186 цього Кодексу, поширюються також на батьків, які виховують дітей без матері (в тому числі в разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також на опікунів (піклувальників), одного з прийомних батьків, одного з батьків-вихователів.

Таким чином, якщо мати знаходиться на тривалому лікуванні, батько двох дітей має право на надання щорічно додаткової оплачуваної відпустки тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів, передбаченої статтею 182-1 КЗпП України. Окрім цього у випадку, коли одна або обидві дитини мають інвалідність, тривалість цієї відпустки складає 17 календарних днів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва