Держава виплатила 224 млн гривень роботодавцям за працевлаштування понад 11 тисяч ВПО у 2024 році

20:11, 9 жовтня 2024
Понад 8 тисяч роботодавців отримали виплати за працевлаштування ВПО цьогоріч.
Держава виплатила 224 млн гривень роботодавцям за працевлаштування понад 11 тисяч ВПО у 2024 році
Джерело фото: prostir.ua
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

З початку 2024 року держава виплатила 224 млн грн роботодавцям за працевлаштування 11 300 внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомила Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, інформує Міністерство економіки.

«Понад 8 тисяч роботодавців з початку цього року отримали від Уряду компенсацію за працевлаштування 11 300 українців, які вимушено переїхали з небезпечних регіонів країни. Понад чотири сотні з працевлаштованих – люди з інвалідністю. Загалом підприємцям за програмою компенсації перераховано 224 млн грн. Через цю програму ми допомагаємо внутрішньо переміщеним особам швидше працевлаштуватись та адаптуватись на новому місці», — наголосила Юлія Свириденко.

За словами Свириденко, понад 8 тисяч роботодавців скористалися урядовою програмою компенсації, зокрема, понад 400 працевлаштованих — люди з інвалідністю. Програма допомагає ВПО швидше інтегруватись на новому місці.

Розмір компенсації становить 8 тисяч гривень за кожного працевлаштованого ВПО. Роботодавець може подати заяву через Портал «Дія» або в центрі зайнятості. Програма, запроваджена у квітні 2022 року, стимулює підприємців працевлаштовувати переселенців, забезпечуючи їм адаптацію та зайнятість.

Компенсація виплачується протягом трьох місяців, а для осіб з інвалідністю — шести місяців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області