Енергоатом на 11 днів раніше завершив планову ремонтну кампанію

21:34, 9 жовтня 2024
В Україні вже всі енергоблоки «Енергоатому» у робочому стані перед опалювальним сезоном.
Енергоатом на 11 днів раніше завершив планову ремонтну кампанію
Джерело фото: epravda.com.ua
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Державна компанія «Енергоатом» достроково завершила планову ремонтну кампанію, і всі дев'ять енергоблоків перебувають у робочому стані. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Це безпрецедентний успіх і результат. Всі доступні атомні блоки готові нести навантаження взимку. Дякую колективу Енергоатому за ефективну роботу. Атомна генерація є основою нашої енергосистем і завдяки професіоналізму атомників, ми входимо в опалювальний сезон з максимальним рівнем готовності», – підкреслив Галущенко.

За словами міністра, на 11 днів раніше запланованого терміну було завершено планово-попереджувальний ремонт ще одного енергоблока однієї з атомних електростанцій, що дозволяє Україні повністю підготуватися до зимового періоду.

Цьогорічна ремонтна кампанія має стратегічне значення для енергосистеми. У Міністерстві енергетики зазначили, що ремонти влітку проводилися раніше запланованих термінів, що додатково сприяло стабільності електропостачання в найскладніші періоди для енергосистеми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області