У США планують заборонити імпорт та продаж автомобілів з китайським та російським програмним забезпеченням

20:02, 22 вересня 2024
Рішення суттєво посилить поточні обмеження проти китайських автівок.
У США планують заборонити імпорт та продаж автомобілів з китайським та російським програмним забезпеченням
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Міністерство торгівлі США запропонує заборону китайського та російського програмного забезпечення в автомобілях. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Вказується, що Білий дім занепокоєний тим, що компанії з Китаю збирають дані про водіїв та інфраструктуру країни, а також потенційно можуть маніпулювати транспортними засобами, підключеними до інтернету.

Так, у США планують заборонити імпорт та продаж транспортних засобів з китайським програмним або апаратним забезпеченням.

Агентство додає, що рішення суттєво посилить поточні обмеження проти китайських автівок.

«Теоретично ви можете уявити найкатастрофічніший результат, якби у вас було кілька мільйонів автомобілів на дорозі, а програмне забезпечення вимкнули», — описала ризики китайського програмного забезпечення міністерка торгівлі США Джина Раймондо.

Джерела зазначають, що заборону пропонуватимуть ввести на програмне забезпечення автівок 2027 модельного року, а обмеження на апаратне забезпечення стосуватимуться 2029 або 2030 модельного року.

Вона стосуватиметься автівок з певними функціями Bluetooth, супутникового та бездротового зв’язку, а також високоавтономні транспортні засоби, які можуть працювати без водія.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день