Голову Вищого антикорупційного суду оберуть 14 лютого

07:20, 11 лютого 2023
Виконуючий обов’язки Голови ВАКС Олег Павлишин висловив впевненість, що голову Антикорсуду оберуть 14 лютого.
Голову Вищого антикорупційного суду оберуть 14 лютого
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

14 лютого можуть нарешті обрати голову Вищого антикорупційного суду України. Відповідну заяву зробив виконуючий обов’язки Голови ВАКС Олег Павлишин.

«Наступного вівторка відбудуться збори суддів Вищого антикорупційного суду України, на яких, я сподіваюся, буде обраний голова Суду.

Стосовно перспектив і можливості обрання, я впевнений, що буде обраний. Так що у вівторок буде результат», - сказав Олег Павлишин.

Нагадаємо, 24 листопада 2022 року у Вищому антикорупційному суді відбулися збори суддів, присвячені обранню голови Суду.

Претендентів було двоє – Віра Михайленко та Євген Крук. За результатами двох турів нікого не обрано.

Нагадаємо, що проблема з виборами голови ВАКС виникла у травні після того, як сплив термін перебування на посадах тодішньої голови Антикорупційного суду Олени Танасевич та тодішнього заступника голови ВАКС Євгена Крука.

Спроба обрати нових голову суду та заступника голови суду 4 травня виявилась невдалою. На посаду голови суду тоді претендували судді Олена Танасевич, Євген Крук та Дмитро Михайленко. Втім, жоден з них не набрав необхідної кількості голосів суддів.

У підсумку, в. о. голови суду став суддя Апеляційної палати ВАКС Олег Павлишин, як суддя, який має найбільшіший стаж роботи суддею.

Також, 18 травня 2022 року новим головою АП ВАКС був обраний суддя Олександр Семенников, якій змінив на цій посаді Даниїлу Чорненьку.

 Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду