Абітурієнти з ТОТ складатимуть співбесіду з трьох предметів для вступу

08:48, 3 липня 2024
Українські абітурієнти з тимчасово окупованих територій проходитимуть співбесіду з трьох предметів при вступі до вищих навчальних закладів у 2024 році.
Абітурієнти з ТОТ складатимуть співбесіду з трьох предметів для вступу
Джерело фото: unn.ua
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що у 2024 році відбулися зміни в Порядку прийому, які стосуються абітурієнтів із тимчасово окупованих територій. За новими правилами, вступники з цих територій будуть проходити співбесіду лише з трьох предметів, що є спрощенням порівняно з минулими роками, коли вони могли здавати співбесіду з трьох-чотирьох предметів.

Ця зміна стала результатом ініціативи Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини, який виявив, що розбіжності у вимогах до співбесід могли негативно впливати на абітурієнтів із ТОТ.

«Під час моніторингу наш Офіс виявив, що згідно з Порядком прийому для здобуття вищої освіти у 2024 році абітурієнти з ТОТ мали при вступі до закладу вищої освіти складати співбесіду з трьох-чотирьох предметів. Проте у минулих роках вступники складали співбесіду лише з трьох предметів», - сказав Лубінець.

Нові правила передбачають однозначне визначення кількості предметів для співбесіди для абітурієнтів з ТОТ і вже отримали офіційне підтвердження від Мін’юсту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе
    Іванна Климпуш-Цинцадзе
    голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу
  • Маргарита Цховребова
    Маргарита Цховребова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ольга Собина
    Ольга Собина
    суддя Сумського апеляційного суду