Трамп може пообіцяти путіну збереження за рф окупованих територій України та гарантувати нерозширення НАТО на схід, - Politico

08:51, 3 липня 2024
Як повідомляється, Дональд Трамп у разі своєї перемоги на президентських виборах у США може змусити НАТО відмовитися від розширення на схід.
Трамп може пообіцяти путіну збереження за рф окупованих територій України та гарантувати нерозширення НАТО на схід, - Politico
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

У разі перемоги на президентських виборах Дональд Трамп може відмовитися від розширення НАТО на сході Європи, зокрема, на Україну та Грузію. Про це інформує Politico.

Як повідомляється, план Трампа щодо "швидкого припинення війни" в Україні може передбачати зобов’язання не розширювати НАТО на схід та збереження за рф частини окупованих територій. 

"У рамках плану щодо України, про який раніше не повідомлялося, ймовірний кандидат від Республіканської партії обмірковує угоду, в рамках якої НАТО зобов’язується не розширюватися на схід — зокрема, на Україну і Грузію — і веде переговори з путіним про те, яку частину української території москва може залишити собі", — пише Politico.

За словами двох експертів із національної безпеки, пов’язаних із Трампом і знайомих із мисленням у найближчому оточенні Трампа, імовірний кандидат від Республіканської партії тепер розглядає можливість укладення угоди з путіним про те, які країни можуть приєднатися до НАТО.

У виданні зазначають, що якщо Трамп стане лідером Сполучених Штатів, то США навряд чи вийдуть з НАТО. Але він може провести "радикальну переорієнтацію" військового блоку, тобто скоротити роль США у сфері безпеки. 

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що перемогою для України буде міцна демократія та економіка. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе
    Іванна Климпуш-Цинцадзе
    голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу
  • Маргарита Цховребова
    Маргарита Цховребова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ольга Собина
    Ольга Собина
    суддя Сумського апеляційного суду