ЄС закликає держави виконати ордер на арешт путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом

09:10, 20 вересня 2024
Європейський Союз звернувся до країн-учасниць Римського статуту виконати ордер на арешт путіна та повернути незаконно переміщених українських дітей.
ЄС закликає держави виконати ордер на арешт путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом
Джерело фото: Еспресо
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Європейський Союз звернувся до всіх країн, що ратифікували Римський статут, із закликом виконувати свої міжнародні зобов’язання, зокрема стосовно арешту кремлівського диктатора володимира путіна, згідно з ордером, виданим Міжнародним кримінальним судом (МКС). Про це було заявлено під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, пише «Європейська правда».

ЄС нагадав, що МКС видав шість ордерів на арешт, серед яких ордер на арешт путіна за воєнні злочини, зокрема за незаконну депортацію та переміщення українських дітей. Союз акцентував, що всі країни, які ратифікували Римський статут, зобов'язані виконувати ці ордери.

«Ми нагадуємо про шість ордерів на арешт, виданих Міжнародним кримінальним судом, зокрема проти президента путіна за воєнний злочин незаконної депортації та переміщення українських дітей. Усі держави, що ратифікували Римський статут, зобов’язані виконувати ці ордери», – йдеться у заяві ЄС.

Крім того, ЄС висловив занепокоєння долею українських дітей та інших цивільних, незаконно переміщених до росії, та закликав до їх негайного повернення на батьківщину.

ЄС також звернувся до росії з вимогою негайного звільнення усіх незаконно затриманих осіб, включно з трьома співробітниками ОБСЄ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду