Аналітики пояснили, чому так суттєво зросли ціни на білокачанну капусту в Україні

22:18, 25 вересня 2024
Наразі білокачанна капуста в Україні коштує вже в середньому в 3,3 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.
Аналітики пояснили, чому так суттєво зросли ціни на білокачанну капусту в Україні
Джерело фото: Shelley Pauls / Unsplash
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

З початку поточного тижня в Україні почали підвищуватися ціни на білокачанну капусту. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Як зазначається, уже сьогодні фермери з основних регіонів виробництва пропонують білокачанну капусту до продажу в діапазоні 18-25 грн/кг ($0,44-0,60/кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Широкий ціновий діапазон виробники пояснюють різною якістю пропонованих овочів. При цьому, за словами продавців, попит з боку покупців стабільний у різних цінових сегментах.

«Наразі білокачанна капуста в Україні коштує вже в середньому в 3,3 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому гравці ринку не виключають, що на початку наступного тижня ціни на дану продукцію можуть зрости ще істотніше. Однак уже через тиждень-другий вони прогнозують істотний ціновий спад, коли на ринок почне масово надходити капуста пізніх сортів», - пишуть аналітики проєкту EastFruit та пояснюють, що український ринок капусти переживає період міжсезоння, коли реалізація даної продукції середніх сортів вже завершилася, а до продажів пізніх сортів приступили лише поодинокі господарства.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва