Зеленський заявив, що рф хоче залучити 10 000 солдатів з КНДР для війни проти України

15:33, 17 жовтня 2024
За словами Володимира Зеленського, є дані, що «зараз вже Північна Корея готує контингент, щоб відіслати і щоб вони воювали проти України».
Зеленський заявив, що рф хоче залучити 10 000 солдатів з КНДР для війни проти України
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія має намір залучити близько 10 000 солдатів з Північної Кореї до війни проти України. Про це він сказав на пресконференції у Брюсселі після участі у засіданні Євроради.

 «Не знаю, яка кількість офіцерів, але є дані розвідки, що росія розраховує на таке підсилення, оскільки вона не встигає з мобілізацією, бо забагато втрачає на полі бою і настрої такі в суспільстві, що вони проти мобілізації. Саме тому він (путін – ред.) шукає зовнішню підтримку. Я знаю, що є намір підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів військ», - сказав Президент України.

Зеленський зазначив, що також є дані, що «зараз вже Північна Корея готує контингент, щоб відіслати і щоб вони воювали проти України».

«Це дуже нагальна річ (для реакції партнерів України – ред.). Бо це вже фактично офіційне підтвердження того, що друга країна втягується у війну і поруч з росією буде воювати проти України в якості контингенту. Це крок серйозний», – підсумував Зеленський. 

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України має інформацію, що росія планує залучити КНДР до війни проти України.

Також ми писали, що у Білому домі назвали можливу участь військових з КНДР у війні на боці росії «новим рівнем відчаю путіна».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Старовойтова
    Світлана Старовойтова
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Микола Шатерніков
    Микола Шатерніков
    суддя Господарського суду Харківської області