Рада прийняла за основу законопроект про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення

19:39, 21 червня 2024
Документ встановить правові та організаційні засади запобігання, зменшення і контролю промислового забруднення для забезпечення захисту навколишнього природного середовища.
Рада прийняла за основу законопроект про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення
Фото: ecoprostir.com
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

20 червня Верховна Рада України більшістю в 245 голосів народних депутатів прийняла за основу законопроект № 11355 про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення. Про це повідомив офіційний сайт парламенту.

Метою законопроекту є встановлення правових та організаційних засад запобігання, зменшення і контролю промислового забруднення для забезпечення захисту навколишнього природного середовища та конституційних прав на безпечне для життя і здоров'я довкілля шляхом впровадження інтегрованого довкіллєвого дозволу.

Законопроектом передбачено визначення основних вимог до інтегрованого довкіллєвого дозволу, перелік видів діяльності, які вимагають його отримання, процедуру видачі, підстави відмови у видачі, підстави та порядок відкликання інтегрованого довкіллєвого дозволу, вимоги щодо обов’язкового застосування найкращих доступних технологій та методів управління, моніторингу викидів і контролю дотримання умов інтегрованого довкіллєвого дозволу.

Проектом Закону передбачено впровадження інтегрованих підходів у питаннях дозвільної діяльності та контролю промислового забруднення на основі застосування найкращих доступних технологій та методів управління згідно з Директивою 2010/75/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 24.11.2010 про промислові викиди (інтегроване запобігання і контроль забруднень).

Реалізація Закону сприятиме покращенню стану навколишнього природного середовища, забезпеченню екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України.

Верховною Радою України скорочено наполовину період збору поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, який триватиме з 21 до 27 червня 2024 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день