Коли зникнуть відключення світла в Україні: прогноз від МВФ

08:32, 1 липня 2024
МВФ на два роки дав прогноз щодо енергетичної ситуації в Україні.
Коли зникнуть відключення світла в Україні: прогноз від МВФ
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Віялові відключення електроенергії в Україні для промислових і побутових споживачів стали наслідком енергетичного терору з боку росії. Однак, згідно зі звітом Міжнародного валютного фонду, ситуація стабілізується до 2026 року.

Експерти прогнозують, що цього року українці відчуватимуть дефіцит електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень дефіцит може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.

За прогнозами МВФ, наступного року дефіцит електроенергії збережеться, проте його масштаби будуть меншими, ніж минулого року. Попри це, вартість електроенергії може зрости на 60%, що позитивно вплине на доходи енергокомпаній і дозволить їм покращити ситуацію з постачанням електроенергії.

Фахівці МВФ переконані, що за два роки дефіцит електроенергії зникне, і віялові відключення будуть скасовані, що стане важливим кроком до стабілізації енергетичної системи України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, яким буде розмір дефіциту електроенергії в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день